OPENINGSTIJDEN
MAANDAG:
13.00 - 17.30 u
DINSDAG T/M VRIJDAG:
09.00 - 17.30 u
ZATERDAG:
09.00 - 17.00 u
 
Voor uw hond heeft Theeuwes echt alles in huis. Kijk zelf maar...
Uw kat is bijzonder en onze keuze in voer, accessoires en bijproducten ook!
Elk knaagdier is anders en vraagt speciale aandact. Wij adviseren u graa.
Vogels zijn gevoelige beestjes. Het juiste voer en bijproducten zijn van levensbelang.
Vele soorten bodembedekkers: houtkrullen, beukensnippers, stro, vlas, schelpenzand, etc.
Ons eigen merk visvoer is inmiddels een ware TOPPER bij de klanten.
Voor de mini's en de grootste spring- of dressuurpaarden heeft Theeuwes voer, supplementen en benodigdheden
Steeds wisselend per seizoen een ruim assortiment aan groente- en bloemzaden.
Voor hobbyvissers van beginners tot gevorderden een mooi collectie producten.
We zijn trots op onze 'Huismerk' producten en laten u er graag kennis mee maken.
Producten die verantwoord en veilig kunnen worden toegepast ter bescherming en groei.
Voor elke vraag proberen wij een antwoord te vinden en het gewenste product te leveren.
 

Kattenverzorging

AANDACHT VOOR VACHT, NAGELS, OREN, OGEN EN GEBIT


Uw kat kan redelijk goed zichzelf schoonhouden echter hij kan niet zonder uw hulp. Voor wat betreft een aantal onderdelen zorgt u hulp voor een betere gezondheid.

Vacht

Katten wassen zichzelf regelmatig en grondig. Met hun ruwe tong en voorpoten gaan ze vrolijk aan de slag. Het likken van uw kat zorgt voor het stimuleren van de huidklieren en juist dat is weer goed om de vacht waterafstotend te houden. Door dit likken neemt uw kat bovendien ook het onmisbare voedingsbestanddeel Vitamine D op. Door het likken krijgt uw kat haren binnen welke veelal op een natuurlijke manier het lichaam weer verlaten. Bij langharige katten kan dit soms tot problemen leiden en zal bij een 'verstopping' de hulp van een dierenarts nodig zijn. Als u uw kat regelmatig kamt of borstelt helpt dit bij genoemd probleem en blijft bovendien de vacht glanzend en zonder vervelende klitten. Tijdens het kammen of borstelen kunt u natuurlijk controleren op de aanwezigheid van vlooien of andere parasieten. Altijd in een richting behandelen met kam of borstel, steeds van de kop af. Behandel uw poes in alle rust.

Nagels

Als uw kat de ruimte heeft om te bewegen en een krabpaal ter beschikking heeft zal het onderhoud van de nagels weinig om het lijf hebben. Mochten de nagels toch te lang zijn dan is knippen met een speciale nageltang de oplossing. Bij Theeuwes kunt u natuurlijk hiervoor terecht.

Oren

De oren van uw kat zijn gevoelig en mogen zeker niet ruiken. De oren moeten altijd schoon zijn en zonder de vorming van oorsmeer. Met een vochtig watje of wattenstaafje kunt u de oorschelp reinigen. Doe dit uiterst voorzichtig want de oren van uw kat zijn uiterst gevoelig. Mocht uw kat last hebben van oormijt dan zijn hier bij Theeuwes speciale oordruppels voor verkrijgbaar.

Ogen

Het kan regelmatig voorkomen dat in de ooghoeken van uw kat vuil zit. Een watje gedoopt in oogwater kan dit probleemloos verwijderen. Het komt voor dat stof of kattenbakkorrels in het oog van uw kat komt. Hierdoor komt het zogenaamde knipvlies in het zicht. Dit noemen we ook wel het derde ooglid. Als dat zo is kunt u het oog deppen met oogwater, dit heeft een verzachtende werking.

Gebit

Uw kat mag niet uit zijn mond stinken en de tanden moeten altijd in een optimale conditie zijn. Verzorging van het gebit is erg belangrijk en om daarvoor te zorgen heeft Theeuwes Dierenspeciaalzaak vele goede producten. Zo kunt u uw kat bijvoorbeeld droogvoer geven, dit stimuleert het kauwen en helpt het gebit schoon te houden of te maken. Bovendien voorkomt het tandsteen en plaque.