OPENINGSTIJDEN
MAANDAG:
13.00 - 17.30 u
DINSDAG T/M VRIJDAG:
09.00 - 17.30 u
ZATERDAG:
09.00 - 17.00 u
 
Voor uw hond heeft Theeuwes echt alles in huis. Kijk zelf maar...
Uw kat is bijzonder en onze keuze in voer, accessoires en bijproducten ook!
Elk knaagdier is anders en vraagt speciale aandact. Wij adviseren u graa.
Vogels zijn gevoelige beestjes. Het juiste voer en bijproducten zijn van levensbelang.
Vele soorten bodembedekkers: houtkrullen, beukensnippers, stro, vlas, schelpenzand, etc.
Ons eigen merk visvoer is inmiddels een ware TOPPER bij de klanten.
Voor de mini's en de grootste spring- of dressuurpaarden heeft Theeuwes voer, supplementen en benodigdheden
Steeds wisselend per seizoen een ruim assortiment aan groente- en bloemzaden.
Voor hobbyvissers van beginners tot gevorderden een mooi collectie producten.
We zijn trots op onze 'Huismerk' producten en laten u er graag kennis mee maken.
Producten die verantwoord en veilig kunnen worden toegepast ter bescherming en groei.
Voor elke vraag proberen wij een antwoord te vinden en het gewenste product te leveren.
 

Vlooien en teken weg bij uw kat

Onderneem structureel aktie tegen dit gevaar


Vlooien

U moet zich bewust zijn van het feit dat slechts 10% van de vlooien zichtbaar zijn als volwassen vlo op uw kat. Die andere 90% houdt zich schuil in de leefomgeving in de vorm van eitjes, larven en poppen. Die 90% is dus bezig om 'volwassen' te worden en dienen structureel te worden bestreden.

Stofzuigen is een onderdeel wat hierbij helpt, echter wordt door intensief stofzuigen slechts een kwart van de vlooien aangepakt. Vocht werkt averechts, dus dweilen is uit den boze. Een hogere luchtvochtigheid verhoogt de levenskansen voor de vlooieneitjes en -larven. Bij een behandeling dient u altijd alle aanwezige katten aan te pakken en uw kat nooit uit huis verwijderen.

Als uw kat niet aanwezig is, bestoken de vlooien u. Voor katten met een vlooienallergie is één vlo al te veel, een allergie is niet te genezen. U kunt deze wel voorkomen door contact met vlooien te vermijden. Gebruik hiervoor een middel met een snelle werking zoals bijvoorbeeld Exil Twinspot kat met IGR.

Vlooien
zijn ook overbrengers van lintwormen, de eipakketjes van de lintworm zijn vaak te zien in de ontlasting of rond de anus van uw kat (lijken op rijstkorrels). Gebruik hiervoor een middel dat werkt tegen alle soorten wormen zoals bijvoorbeeld exil No Worm FLN en Exil Worm Pasta.

Het 3-Stappen Plan

Alom wordt aangenomen dat vlooienbestrijding twee aspecten omvat. Als eerste de bestrijding van de nakomelingen van de vlo in de omgeving en de bestrijding van de volwassen vlo op het dier. Wilt u de meest effectieve manier van bestrijding ook op de lange termijn dan is een derde onderdeel noodzakelijk. Het doorbreken van de levenscyclus van de vlo. Door gebruik te maken van insect groei regulatoren (IRG's) voorkomt u dat de eitjes en larven zich kunnen ontwikkelen.

Vakantietip

Behandel twee weken voordat u op vakantie gaat uw gehele woning met een omgevingsspray, bijvoorbeeld Exil Flea Free omgevingsspray. Omdat er na deze behandeling nog twee weken in huis wordt bewogen, krijgen de nog aanwezige vlooienpoppen de tijd om als vlo uit hun cocon te kruipen. Door het sprayen overleven ze het echter niet en hoeft u na uw vakantie niet bang te zijn voor een vlooienplaag.

Teken

Teken zijn kleine, spinachtige parasieten die bloed van de 'gastheer', lees uw kat, nodig hebben om te overleven. Het maakt de teek niet uit of hij bloed van een mens, hond, kat of ander dier moet drinken. Aandacht gevraagd voor dit altijd op de loer liggend gevaar. In Nederland is ongeveer 15% van de teken besmet met een ziekteverwekkende bacterie wat niet wil zeggen dat elke tekenbeet automatisch tot besmetting leidt. Besmette teken kunnen diverse ziekten overbrengen zoals de ziekte van Lyme, Babesiose of hersenvliesontsteking. De meeste worden pas overgebracht door de teek na 24-36 uur bloedzuigen. Als uw kat beschermd wordt met een goed tekenmiddel (Exil flea free spot on kat, Frontline spot on kat) is de kans op overdracht van een ziekte gering. Extra controle na wandelingen door bos en natuur is gewenst. Teken laten zich het makkelijkst verwijderen met behulp van een speciaal tekentangetje.

Voor advies over vlooien en teken kunt u altijd terecht in de winkel van Theeuwes Dierenspeciaalzaak, de medewerkers hebben ruime kennis op dit gebied.