OPENINGSTIJDEN
MAANDAG:
13.00 - 17.30 u
DINSDAG T/M VRIJDAG:
09.00 - 17.30 u
ZATERDAG:
09.00 - 17.00 u
 
Voor uw hond heeft Theeuwes echt alles in huis. Kijk zelf maar...
Uw kat is bijzonder en onze keuze in voer, accessoires en bijproducten ook!
Elk knaagdier is anders en vraagt speciale aandact. Wij adviseren u graa.
Vogels zijn gevoelige beestjes. Het juiste voer en bijproducten zijn van levensbelang.
Vele soorten bodembedekkers: houtkrullen, beukensnippers, stro, vlas, schelpenzand, etc.
Ons eigen merk visvoer is inmiddels een ware TOPPER bij de klanten.
Voor de mini's en de grootste spring- of dressuurpaarden heeft Theeuwes voer, supplementen en benodigdheden
Steeds wisselend per seizoen een ruim assortiment aan groente- en bloemzaden.
Voor hobbyvissers van beginners tot gevorderden een mooi collectie producten.
We zijn trots op onze 'Huismerk' producten en laten u er graag kennis mee maken.
Producten die verantwoord en veilig kunnen worden toegepast ter bescherming en groei.
Voor elke vraag proberen wij een antwoord te vinden en het gewenste product te leveren.
 

Knaagdier verzorging

ALLES VOOR DE GEZONDHEID


Konijn

Het is van enorm belang om uw konijn in een tochtvrije omgeving te houden en al te grote temperatuurschommelingen te voorkomen. Uw konijn heeft een dagelijkse behoefte aan vers hooi en groenvoer. Konijnen hebben van nature een gevoelig spijsverteringsstelsel, dus zodra u merkt dat ze niet meer willen eten of toch een stuk minder dan normaal is het tijd om hier extra aandacht aan te geven. Indien nodig bezoekt u een dierenarts.

Muis

Ook voor muizen is een tochtvrije omgeving noodzakelijk om ze in optimale conditie te houden. Het 'muizenverblijf' dient regelmatig te worden schoongemaakt en ververst. Dagelijks dient vers droogvoer, groenvoer en fruit beschikbaar te zijn. En vanzelfsprekend moet de muis altijd over vers water kunnen beschikken.

Tips: speciaal voor het houden van muizen

Het is belangrijk om het muizenverblijf in een levendige omgeving te plaatsen. Zorg voor afleiding in de kooi door het plaatsen en beschikbaar stellen van speeltjes, loopwieltjes en dergelijke. Als u droogvoer verstrekt verspreid dit dan door de kooi, zo kunnen ze actief zoeken naar hun voedsel. Ben er op voorhand van op de hoogte dat muizen slechts 1 tot 2 jaar oud worden.

Hamster

Het zou goed zijn als u iedere dag een check doet naar de gezondheid van uw hamster. Ziet u afwijkingen zoals niet meer eten of drinken, last van diaree, een ruwe vacht of sterke vermagering dan is het goed om een dierenarts te raadplegen. Hamsters zijn extra gevoelig voor problemen met de ademhaling. Het tochtvrij opstellen van het hok is daarom belangrijk. De tanden van uw hamster blijven doorgroeien hun hele leven lang. Het is dus goed om te controleren op afwijkingen of te lange tanden zodat het eten niet negatief wordt beinvloed.

Cavia

Het is van enorm belang om uw cavia in een tochtvrije omgeving te houden en al te grote temperatuurschommelingen te voorkomen. Uw cavia heeft een dagelijkse behoefte aan droogvoer, vers hooi, groenvoer en fruit. En natuurlijk moet er altijd vers water beschikbaar zijn. Uw cavia kan ondanks al uw goede zorgen natuurlijk toch een keer ziek worden. Het kan gebeuren dat uw cavia niet meer eet of drinkt. Andere kenmerken van een mindere gezondheid is vocht wat uit de oogjes komt, een doffe vacht die rechtop staat, diaree, slechte ademhaling en het moeilijk lopen. Bij deze problemen is het de hoogste tijd om naar de dierenarts te gaan. Extra toedienen van Vitamine C kan zaken verbeteren.