OPENINGSTIJDEN
MAANDAG:
13.00 - 17.30 u
DINSDAG T/M VRIJDAG:
09.00 - 17.30 u
ZATERDAG:
09.00 - 17.00 u
 
Voor uw hond heeft Theeuwes echt alles in huis. Kijk zelf maar...
Uw kat is bijzonder en onze keuze in voer, accessoires en bijproducten ook!
Elk knaagdier is anders en vraagt speciale aandact. Wij adviseren u graa.
Vogels zijn gevoelige beestjes. Het juiste voer en bijproducten zijn van levensbelang.
Vele soorten bodembedekkers: houtkrullen, beukensnippers, stro, vlas, schelpenzand, etc.
Ons eigen merk visvoer is inmiddels een ware TOPPER bij de klanten.
Voor de mini's en de grootste spring- of dressuurpaarden heeft Theeuwes voer, supplementen en benodigdheden
Steeds wisselend per seizoen een ruim assortiment aan groente- en bloemzaden.
Voor hobbyvissers van beginners tot gevorderden een mooi collectie producten.
We zijn trots op onze 'Huismerk' producten en laten u er graag kennis mee maken.
Producten die verantwoord en veilig kunnen worden toegepast ter bescherming en groei.
Voor elke vraag proberen wij een antwoord te vinden en het gewenste product te leveren.
 

Knaagdiervoer

KONIJN, CAVIA, HAMSTER, MUIS, RAT EN ...


Voeding konijn

U kunt uw konijn voeren met een korrelvoeding of een mengsel met een hoog gehalte aan vezels. Dagelijks dient hooi en verse groenten te worden gegeven. Hooi vermindert problemen met de spijsvertering en voorkomt bovendien de vorming van haarballen in de maag van uw konijn. Als uw konijn niet veel beweegt en binnen wordt gehouden is het beter om de hoeveelheid korrels te beperken en wat extra groenten te geven, liefst in kleine hoeveelheden. Liever verschillende groenten in kleine hoeveelheden geven dan in een keer teveel van eenzelfde groente. Het regelmatig voeren is van groot belang omdat het maag-darmkanaal van konijnen doorlopend is gevuld. Onderbrekingen in de voedselstroom kunnen de darmflora verstoren. Vers en zuiver water dient altijd beschikbaar te zijn.

Voeding cavia

Er is een volledig cavia voer te koop bij Theeuwes Dierenspeciaalzaak. U dient er wel op te letten niet teveel op voorraad te hebben thuis zodat u steeds over vers voer beschikt. Als u overstapt op ander voer is het goed om twee weken lang het nieuwe voer met het oude te vermengen zodat uw cavia kan wennen. Naast dit zogenaamde droogvoer moet uw cavia ook hooi, groenten en fruit krijgen. Hooi is met name belangrijk om de spijsvertering optimaal te houden. Na aankoop van het hooi kunt u dit het beste direct uit de verpakking halen en bewaren in een bak of doos. Vitamine C zijn onmisbaar en deze zitten in verse groenten en fruit. Cavia's maken zelf geen vitamine C en hebben dus deze extra toediening nodig. U kunt deze vitamine C ook via het drinkwater geven in een dosering van 1 gram per liter water. Denk eraan dat Cavia's best slordige eters zijn waarbij ze veel morsen, achtereenvolgens doen ze dan ook nog eens hun behoefte over dit voer. Het regelmatig verversen en schoonmaken van het verblijf voorkomt problemen met gezondheid en hygiŽne. Een stevig en zwaar voerbakje is een vereiste zodat omvallen wordt voorkomen. Drinkflesjes zijn aan te raden boven drinkpotjes in het verblijf die snel worden vervuild met bodembedekker, voedsel en uitwerpselen.

Voeding hamster

Theeuwes Dierenspeciaalzaak heeft voor uw hamster een volledig hamstervoer in de winkel. U kunt dit droogvoer aanvullen met goed gewassen groenten, fruit, brood, stukjes vlees, ei, kaas enz. Uw hamster is een liefhebber van rozijnen en noten. Door middel van drinkflesjes kunt u dagelijks voorzien in vers en zuiver water. Het toevoegen van extra vitamines aan het drinkwater is een aanrader. Uw hamster zal zich hier alleen maar beter bij kunnen voelen.

Voeding muis

Voor uw muis kunt u als voer het beste volledig hamster of gerbil voer geven en natuurlijk heeft Theeuwes dit in zijn assortiment. Het is goed om uw muis extra groeten en fruit te verstrekken zoals druiven, appels, bananen, komkommer, brocolli en wortelen. Wilt u uw muis een extraatje geven dan is gekookte pasta perfect of bijvoorbeeld zonnebloemzaden, rozijnen, noten en beschuit. Muizen drinken van nature weinig maar vers en zuiver drinkwater dient altijd voor handen te zijn. Water liefst toedienen middels een drinkfles altijd beter dan drinkpotjes die bevuild worden in het hok.

Voeding rat

Wellicht had u het al gedacht en inderdaad ratten eten bijna alles. Theeuwes heeft een volledig knaagdiermengsel wat ideaal is voor de rat. Wilt u de rat verwennen dan kan dat met allerlei lekkernijen zoals fruit, kaas, gekookte rijst, aardappel, erwtjes of mais. Kleine stukjes vis of vlees mogen ook af en toe worden verstrekt. En ook de zuivelproducten zoals melk, yoghurt en boter worden door de rat aangenaam naar binnen gewerkt. En of het nog niet genoeg is, ratten zijn ook fervente snoepers. U kunt uw rat belonen met chocoladesnoepjes (voor honden). Nu is het wel noodzaak er op toe te zien dat uw rat niet te dik wordt. Het rantsoen verlagen en meer bewegen is dan een oplossing. Is er sprake van een lange termijn van overgewicht bij uw rat dan kan dit leiden tot tumorontwikkeling. Ratten kunt u het beste laten drinken uit een drinkpotje, zij vinden het maar wat fijn om tot onder hun oksels in het water te duiken. Zorg wel voor een plek in het hok waar de hygiŽne gewaarborgd is zodat vervuiling zoveel mogelijk wordt voorkomen. Dagelijks verversen is een noodzaak.