OPENINGSTIJDEN
MAANDAG:
13.00 - 17.30 u
DINSDAG T/M VRIJDAG:
09.00 - 17.30 u
ZATERDAG:
09.00 - 17.00 u
 
Voor uw hond heeft Theeuwes echt alles in huis. Kijk zelf maar...
Uw kat is bijzonder en onze keuze in voer, accessoires en bijproducten ook!
Elk knaagdier is anders en vraagt speciale aandact. Wij adviseren u graa.
Vogels zijn gevoelige beestjes. Het juiste voer en bijproducten zijn van levensbelang.
Vele soorten bodembedekkers: houtkrullen, beukensnippers, stro, vlas, schelpenzand, etc.
Ons eigen merk visvoer is inmiddels een ware TOPPER bij de klanten.
Voor de mini's en de grootste spring- of dressuurpaarden heeft Theeuwes voer, supplementen en benodigdheden
Steeds wisselend per seizoen een ruim assortiment aan groente- en bloemzaden.
Voor hobbyvissers van beginners tot gevorderden een mooi collectie producten.
We zijn trots op onze 'Huismerk' producten en laten u er graag kennis mee maken.
Producten die verantwoord en veilig kunnen worden toegepast ter bescherming en groei.
Voor elke vraag proberen wij een antwoord te vinden en het gewenste product te leveren.
 

Vogel verzorging

HYGIËNE IS SUPER BELANGRIJK


Als u vogels houdt in een kooi of volière dan is hygiëne een van de belangrijkste zaken die aandacht verdienen. Het regelmatig goed schoonmaken is een vereiste en de frequentie is afhankelijk van het aantal vogels dat u heeft in relatie tot de grootte van de kooi of volière. Het is van belang dat u een goede bodembedekker gebruikt en dat deze ook regelmatig volledig wordt verwijdert en vernieuwd. Het zeven van de bodembedekker voor hergebruik raden wij af daar alle vervuiling nooit zal verdwijnen met als gevolg dat uw vogels problemen kunnen krijgen met de gezondheid.

Er zijn nog een aantal dingen die u in de gaten moet houden. Sommige vogels zijn bijvoorbeeld extra gevoelig voor het hebben van wormen. Hierop moet u dus controleren en als ze er last van hebben behandelen. Eventueel in overleg met een dierenarts.

De nagels van vogels kunnen te lang worden en dienen dan te worden geknipt. Zorg ervoor dat de zitstokken niet te dun en niet te glad zijn. Er zijn zitstokken in de handel die juist het langer worden van nagels mee helpen tegen te gaan. Zijn ze toch lang dan moet u behandelen om problemen voor de vogel en vergroeiingen te voorkomen.

Geef uw vogels regelmatig de gelegenheid om een bad te nemen. De ene soort houdt er wat meer van dan de andere, waar de ene soort dagelijks wil 'badderen' gaat een andere soort maar af en toe in bad.

Zorg ervoor dat u tijdens de ruiperiode aan uw vogels extra voedingsstoffen en vitaminen ter beschikking stelt. Tijdens de rui die gemiddeld zo'n paar maanden in beslag neemt zullen de vogels rustiger zijn en niet of veel minder zingen.

Het is goed om uw vogels altijd goed te observeren, als u dit doet dan zult u snel afwijkingen in gedrag opvallen. Meestal is er dan een gezondheidsprobleem, het zogenaamde 'dikzitten' is daar een gevolg van. Zijn uw volgens niet gezond en u weet niet wat te doen kunt u contact zoeken met een ervaren vogelliefhebber. Natuurlijk is een bezoek aan de dierenarts altijd mogelijk.